Ulf Singstad har i snart 20 år hjulpet bedrifter med å finne rett person for jobben.

– De fleste bedrifter tenker tradisjonelt, og velger fortsatt å kjøre ansettelsesprosesser selv. Utfra det skulle man kunne konkludere at det er lett å ansette, men det er jo egentlig ikke det. Noen er flinke til å ansette rett, men før eller siden så ansetter man feil, sier Ulf Singstad, daglig leder for Jobzone i Vest-Agder.

Han utdyper videre:

– Mange er redde for å gjøre feil og derfor ansetter vi personer som er lik oss selv, fordi det er trygt, men det er ikke sikkert det er det beste for bedriften, sier han.

Dette er bare én av mange feller man kan gå i.

Singstad er en av to personer som jobber i Jobzone i Vest-Agder. Fra kontorene i Kristiansand og Mandal dekker Jobzone hele Vest-Agder, og tilbyr alle rekrutterings- og bemanningstjenester.

Taper på å ansette feil

Bilde av Ulf Singstad fra Jobzone Mandal fra kontoret på Havutsikt

– Det er kjedelig å ansette feil, men det er også kostbart. Derfor mener jeg det verdifullt å få hjelp til det, poengterer han.

Jobzone har gode gjennomarbeidede prosesser for finne den beste kandidaten for jobben. Singstad er også DNV-GL sertifisert, utdannet økonom og har jobbet med salg i 30 år, og vært leder i 17 år.

– Det er ingen stilling som er for liten eller for stor. Det gjelder stillinger for dem som skal jobbe på gulvet eller for den som skal være administrerende direktør, forteller Singstad.

Flyttet til Havutsikt

Tidligere var Jobzone lokalisert i Mandal sentrum. I 2015 flyttet Singstad til Havutsikt.

– Jeg får besøk fra Flekkefjord i vest til Arendal i øst, og da er det enkelt å forklare hvor de skal kjøre for å finne Jobzone i Mandal. Det er kjempefine kontorfasiliteter, sier han.

Det å ha samme lokale som andre bedrifter har vært nyttig for Singstad og Jobzone. Med flere bedrifter under samme tak, kan man utveksle erfaringer og kompetanse.

– Vi drar nytte av hverandre. Jeg kan få tips og snappe opp ting på bygget som kan skaffe meg oppdrag. Samtidig som jeg kan gi tips og råd som kan gi oppdrag til andre på Havutsikt, forteller Singstad.

 

Våre leietagere

Siste nytt

Her finner du nyheter om det som skjer på Havutsikt.

Prosjekterer over hele verden
Les mer...
Norgesmester i lavt energibruk!
Les mer...
– Det koster å ansette feil
Les mer...