Sweco har 14.500 ansatte fordelt over hele Nord- og Sentral-Europa. 20 av disse sitter i Mandal på Havutsikt.

Sweco er et av Europas ledende rådgivende ingeniørselskap og levere til industri som: Farmasøytisk, medisinsk, olje og gass, metall og Næringsmiddelindustrien, i hovedsak.

– Vi prosjekterer prosessanlegg. Sweco er med fra idé / konsept, gjennom alle prosjektfasene, gjør detaljdesign og følger byggefase, frem til igangsetting. Vi skal sørge for at kunden slipper å bygge om anlegget sitt, og dette gjør vi med et grundig gjennomarbeidet design. Det kan bli kostbart og man bruker lang tid hvis man må bygge om, sier Philip M. H. Pedersen, leder for kontoret til Sweco i Mandal.

Bilde av Philip Pedersen inne hos Sweco Mandal.

29 kontorer i Norge

Sweco har 29 kontorer i Norge. Fra Svalbard i nord til Mandal i sør. På kontoret i Mandal jobber det 20 ingeniører og sivilingeniører.

– Vi har oppdrag for alle de store private industriaktører, slik som National Oilwell Varco, GE Healthcare og Glencore Nikkelverk og mange flere. Vi utfører en rekke tekniske beregninger som for eksempel trykk og rørstress, sier Pedersen.

Sweco har prosjektert ulike prosjekter over hele verden. Kontoret som holder til i Mandal het Sweco MEC tidligere. Sweco Mec ble først etablert i 1981. Da holdt man til rett over veien for Havutsikt. I 2006 skiftet den navn til Sweco.

Første leietaker på Havutsikt

For fire år siden flytte Sweco rett over veien til Havutsikt. Sweco var faktisk firmaet som etablerte seg først i Havutsikt.

– Det er kjempegode lokaler og gode fasiliteter generelt. Det blir påstått at vi har de fineste kontorlokalene i Sweco – og ikke minst det kontoret med finest utsikt! forteller Pedersen.

Det er ikke verst ettersom Havutsikt-lokalene sannsynligvis må konkurrerer med svært mange andre lokaler Sweco har, med tanke på at Sweco har 14.500 ansatte…

Våre leietagere

Siste nytt

Her finner du nyheter om det som skjer på Havutsikt.

Prosjekterer over hele verden
Les mer...
Norgesmester i lavt energibruk!
Les mer...
– Det koster å ansette feil
Les mer...